Ro i själen, djuren går i en klar ladugård!

Å vilken dag. I bra bemärkelse.

Igår var barnen på förskolan, C hade hemmajobbardag så vi passade på att hjälpas åt att sätta upp sista wiren i taket inne i lagårn. Den som alla lysrörsarmaturer ska sitta på. Jag hade såklart preggo- tjänst och satt mestadels i traktorn.

Imorse kom elektrikern och satt under dagen upp sista raden lampor i taket i lagårn. Det är det och innerväggen mot garagedel som gjort att vi inte ha kunnat haft djuren på nästan mer än halva ytan i lagårn. Så vi har haft alla djur i två grupper i princip på ganska liten ströyta så det har krävts halmning precis varenda dag i princip för att hålla bäddarna någorlunda torr.

Men i veckan har både plåt blivit uppsatt och byggställning borttagen så nu var det bara lamporna kvar!

Sista väggen blir klar.

Så idag har vi tillsammans med hela familjen satt upp och tillbaka grindar, grupperat djur och nu på eftermiddagen när elektrikern rullade ut skyliften så närmade vi oss målet!

En stund när lycka uppstod. Visst är det inte det lättaste alla gånger att rodda en massa kor, ladugård och småbarn men så kommer stunder som dessa och allt är liksom värt det.

Hela familjen är med, jag såklart preggo i traktorn och bar in balar medans C och barnen strödde ut och fördelade med högaffel. Bus och skratt i det fluffiga ströet. Ja, som vi njuter, allihopa.

”Mamma, pappa har bäddat ner oss!”

Sen var det äntligen dags. Ser ni, lagårn är klar!

Egentligen är det precis likadant som innan branden i utformningen. Eftersom att inte hela brann ner (den är gjord i enbart stål och plåt så branden avtog när allt som kunde brinna hade brunnit upp) så långgrindar och så är helt intakta och vi använder samma. Mer på andra sidan som lite grindar och vattenkoppar och så blev skadade av hetta men i det stora hela så är det samma.

Och då såg det ut såhär när vi gick in ikväll! Alla djur på fluffig ströbädd. Fördelade i mindre grupper. Och det känns gott, ända in i själen.

Jag tänker, om denna känsla är såhär nu, tänk då när en ny mjölkladugård står klar?! Tanken är svindlande.

Fast den installningen är nog inte lika rogivande som denna. Eftersom att det då är en massa nya kor som ska lära sig en robot på nytt ställe så den första veckan där kommer vi nog vara allt annat än i just ro kanske….

Men det tar vi då! Nu är dessa djur på rätt ställe i den här lagårn som ju fått sig ett lyft!

Njut på den!

PS. På instagram Story finns det lite filmsnuttar från dagen och lagårn! DS.

En reaktion till “Ro i själen, djuren går i en klar ladugård!

  1. Åh vad härligt för er skull!! Ni måste få till en ny tv serie där man får följa er igen!!! Tänk att få följa er från nu till att bli mjölkbönder igen!! Sälj in det genast 😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.