”Finprojekt” mitt i grovgörat.

Några dagar har gått. Pappan har varit på Borta-gården och vi har som vanligt grejat här hemma.

Som att köra mat till djuren.

”Koommer inte maten nån himla gång!” Undrar mjölkkossan 430 från sin lilla VIP- hörna där hon går med sin väninna.

Men även påbörjat ett litet spontant mini-projekt. Har man redan massor att göra kan man ju alltid påbörja nått mer! Men när det är så mycket ”grovgrejande” hela tiden. Med skrot från riven lagård, egentligen saker som ska fixas på huset osv så måste man ju också få fixa nått lite mindre projekt. Som att måla om en flagnad bänk. En fin detalj mitt i kaoset kan väl vara trevligt att vila ögonen på?

Sen får vi väl se om och när denna bänk faktiskt inte bli klar, det är ju som sagt lite annat på agendan om dagarna också!

En dag här i veckan invigde vi altanfikat också! Mormorn kom förbi på kaffe och vi avancerade upp från vinterns ”brofika”.

Nybakad morotskaka till kaffet!

Och igår fick vi äntligen en till kalv! Barnen ville så gärna klappa men vi tar säkerheten ett steg längre när jag är ensam med barnen. Trots att kossan verkade hur snäll som helst så är det ändå en nykalvad köttko och då går jag inte i närheten i onödan. Så vi kikade på håll, helvit var den så barnen döpte den till Snövit.

Men till vår allas förtjusning överraskade pappan med att komma tidig eftermiddag istället för vid läggdags! Så vi kunde alla gå ut en sväng igen och till den där nykomlingen!

Snövit ❤

Vi flyttade mamman och kalven till ”lilla sidan” och så fick Angus-kossan (hon som förlorade sin kalv) flytta tillbaka till de stora. Hon verkar inte låta kalvarna som inte är hennes dia henne så hon tar bara en massa plats på fel ställe.

Nu har vi två hemmadagar med C och vi passar på med både det ena och det andra.

Hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.