Påskhelg.

En sån här söt höna hälsar en välkommen när man kommer upp på våran bro!

Formad av halm och lite ståltråd, rött sidenband är vikt till slör och kam, Pontus hittade en bit takpannetegel som precis som ut som en näbb och så hittade vi roliga ögon i pyssellådan. Alltihop limmades fast med den där lilla, väldigt omtyckta, rosa limpistolen vi köpt till pysselstunderna. Så bra till så mycket!

Skärtorsdagen var det en påskkärring och påskgubbe som flög till Gammelmormor en lite sväng. Hon som såklart sitter hemma i dessa tider. Men vi höll oss ute. Tog ut fika och fikade mot solig vägg, uppskattat för alla att i alla fall få träffas en liten stund.

En härligt god och enkel fisksoppa slurpades till middag en av påskdagarna.

Vi ströade lagårn på långfredagen innan pappan kom hem och gjorde helg. Det betydde helledigt för alla med gårdssysslor på påskafton och vi kunde göra oss en utflykt.

Än en gång med det rådande läget så gjorde vi så istället för påskmiddag på kvällen med familj. Svärfar, mor och far och vi åkte till Berghamn där det läade helt okej den annars ganska blåsiga dagen.

Och vi som annars gillar att göra utflykter tyckte ju att detta var toppen. Hamburgegrillning och festlig citronkaka med grädde hade packats ner.

Den där lilla påskkaninen slurpade såaklart sitt vanliga skrovmål som ju är det bästa enligt henne.

Efter en drös utetimmar var det vilostund när vi kom hem för samtliga. Men mamman körde en annan typ av vila, en springtur med vovve och bäbis i vagn. Skittrögt gick det men precis som alltid så himla skönt ändå. Befriande, rensande och nytankning för en hemmamamma med tre småttingar runt en dagarna i ända.

Idag en sista ledig dag för alla. Lugnt tempo men ändå produktiv, med lagårdssysslor, tvätt och familjehäng. Vi har också sagt hejdå till farfar Hans som åkt igen på jobb till de Norska haven. Inte ”bara” att pussla ihop resan till den där båten nu… Men med papper och intyg så så ska han komma iväg.

Och pussat hejdå till pappan nu ikväll också för några dagars borta-jobb.

En rätt bra påskhelg ändå måste jag säga. Hoppas eran också varit fin på nått vis i dessa tider.

Påskkaninen har varit hos oss i flera dagar! (Mamman förmåår sig inte att ta av denna underbart söta!)

Ha de gott!

2 reaktioner till “Påskhelg.

  1. Men åh vilken söt kanindräkt! Var har du köpt den? Min syster ska få barn snart och en kanindräkt vore en perfekt present till bebisen

    Gilla

    1. Visst är den ljuvlig! 😍 Tyvärr har den många år på nacken! Den har varit i vår ägo i fyra år och jag har fått den begagnad 🙈 Men den är köpt på Lindex men som sagt, för länge sedan!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.