Gott med vete?

Igår gjorde vi i ordning betet som plöjdes och såddes in i våras. Varmt och kvavt på förmiddagen. Vi jobbade alla i bar överkropp!

Bra hjälpredor måste jag säga. Hjälper till att bära grejer, hämta saker osv. Toppen ju!

Att våga gå igenom där det suttit en tråd hela sommaren kräver ett stopp och lite fundering innan den första vågar gå igenom öppningen.

Tanken var att det antingen skulle få beta av det en gång tidigt innan det gick i ax men vädret har inte varit riktigt rätt för det eller att nu skörda först och så får de beta återväxten. Men nu är det lite brist på gräs på betena så vi har fått släppa dom på detta nu. Visst är det lite mjukt i backen för korna att trampa runt på nu men detta används ju bara som betesmark så att det blir lite gropigt är inte hela världen. Mat måste de ju ha!

Så imorse flyttades gänget hit och det verkar ju käka de långa stråna i fullt ax i alla fall.

Smaka lite på en hägg kan man också göra såklart.

Mamma, pappa, barn- känsla i denna bild!

(Här hade jag precis skrikigt till högt då jag fick ström i mig! Gick lite för nära och kamerans rem nuddade tråden! Aj!)

Vi har sått vete i år. För oss är det halmen som är viktigast just nu då det går så mycket strö vintertid. Vi har aldrig tröskat innan men ska förmodligen göra det i år. Det känns som att de kommer att äta ännu mer från bädden om ”godiset” sitter kvar på stråna… När de var som tusan att äta upp rörflenet vi ströade mycket med i fjol så kan man ju bara tänka sig… Så en idé är i alla fall att tröska och lägga korv. Alltså ensilera veten i en stor plastkorv som vi kan ge till djuren också som extra energitillskott till växande djur.

Nakenfis i vetesfält. Hon letar nyckelpigor och fågelbon.

Glad att vi gjorde ordning stängslet igår för idag har det varit vaarmt! Hängt på badet och kidsen vid poolen väl hemma. Ätit glass och haft en riktig sommardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.