Betongytor i ladugården är behandlade – lätt att hålla rent!

För några helger sedan var vår vän Marren här och hjälpte oss med lite golvbehandling i nya ladugården!

Vi har funderat länge på vad vi ska behandla foderbord, golv i robotrum och tankrum osv med. Det finns lite olika beläggningar man kan lägga på. För betong slits och det blir ohygieniskt på foderbord och robotrum. Marren och sitt företag Svemar slipar betongen och behandlar den sedan med ett medel som stöter bort smuts, fett och olja. Det går liksom in i betongen och inte någon som ligger ovanpå och lossnar! Det här behandlas ofta industrigolv med, butiker, garage och golv som måste stå ut för väldigt hög påfrestning. Perfekt tänkte vi! Kanske något som håller bra och inte släpper efter ett par år…

Så vi provar denna metod och hoppas att det funkar klockrent även i en ladugård!

Betongen slipas med en diamantslip i olika steg och grovlekar så slätt man vill ha det. Det kan bli heelt blankt om man så vill!

Här ställde regnet till det för oss lite då det måste vara torrt, så sista steget hann vi inte få till men det är nog slätt tycker vi!

Kemikalierna sprayas på ett tunnt lager och stryks ut. Denna första behandling för att betongen härdar ännu lite mer och blir ännu hårdare kan man säga.

Sedan slipas det några vändor till.

Och avslutas med ett lager som stöter bort allt som kommer på! Vatten, smuts, ja till och med olja och fett lägger sig liksom bara på ytan och det blir lätt att torka/tvätta/sopa bort!

Betongen ser fortfarande ut som betong men är len och blank. Vi gjorde inte lika finslipat i tank- och robotrum då det blir halt ju finare man slipar. Men foderbordet får ju gärna vara finslipat så det går lätt att sopa och hålla rent och där går man ju inte och halkar runt heller.

Detta går även att göra på befintliga golv. Är det knöligt eller slitet så slipas det bara till! Nu skulle man ju vilja göra allt betonggolv man har med denna metod 😂 Garaget/verkstaden, hela foderbordet på gamla ladugården!

Men vi börjar såhär och ser hur det funkar på de olika ställena i nya ladugården 😊

Klicka in hos Svemar.se för mer info och kontaktuppgifter om du har ett betonggolv som skulle behöva en uppfräschning eller just ett foderbord som behöver behandlas för att hålla hygienen!

Marren fixar! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.