Spånbalsträning

Godkväll i stugorna smiley 

Började dagen med lite pappersarbete/datorjobb. Kor som kavlat, seminerats, sinlagts ska rapporteras, gå igenom kor vilka som ska börja sinläggas, vilka som ska kalva och ska in och börja få kraftfoder i tid, vilka man ska hålla extra öga på som ska vara brunstiga, kalvar som börjar ha åldern inne att avvänjas från mjölken. Mycket att hålla reda på! Men jag tycker att det är ganska kul att gå igenom så man har stenkoll på läget smiley 

Det är dags att spåna upp ko-båsen igen. Även denna gång har vi ingen traktor (som ni vet är det ju bamse-punktering!) så det blev att bära in spånbalarna för hand. Typ 15st och de väger väl 25-30kg/bal.

Gav kalvarna och gjorde allt klart för mjölkning sedan åkte jag iväg för att öva fiol och C fick ta mjölkningen smiley 

Hade tänkt träna ikväll men det blev så sent innan maten var klar och mörkret gör mig lite seg så vi tar det imorgon, men jag fick ju iaf ett litet pass av att bära in spånbalarna så det får duga för dagen smiley 

Nu säger jag godnatt!

4 reaktioner till “Spånbalsträning

  1. Ja det är en massa pappersarbete en bonde måste göra, som vi andra dödliga nog aldrig tänker på/fattar. Hoppas ni får ordning på traktorn snart!

    Gilla

  2. Ja det är rätt mycket. Det är inte bara kossa-tid och traktorkörning, vi driver ju ett företag också med allt vad det innebär! Och traktorn saknas nu!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.