En gråduggig höstdag men med mycket gjort.

Hej såhär på eftermiddagen. Idag vaknar vi till gråmulet och duggregn(!). Denna höst alltså, så underbar på många vis. Man minns liksom inte att hösten brukar vara blöt, geggig och regnig? Här åker vi runt med traktorer på åkrar och hämtar balar, kör varje dag i samma spår till foderhäckar på bete och man kör inte sönder och det är inte geggigt?! Fränt skulle jag vilja säga.

Dagen so far då? Jo farfar Hans åkte till sin båt på morgonen. Upptagningsdags idag. Pappan åkte och hämtade halmrivaren för att kunna prova den hemma hos oss. Lilla P och jag tog Brum-brum och körde balar till kor och kvigor.

”Vilken cool grej pappa!”

14689155_10211062169618084_1432973366_o

Sedan åkte även pappan till båten för att hjälpa till att ta upp den ur havet. Vi gick in för lunch och sedan somnade den Lilla ute i vagnen. Mamman hoppade igen in i Brum-Brum och skrapade gången hos kvigorna inne i lagårn.

Jag passade även på att Brum-Brum lite kärlek. Han fick sig en högtryckstvätt och lite finstädning inuti.

Och nu på eftermiddagen har pappan och farfarn kommit hem. C ska prova halmrivaren så vet inte än hur det gått. Jag har städat ur garderoben på sommarkläder och rensat bort att-kasta-kläder. Vikt och lagt tajta jeans i en hög för sig där längst inne i garderoben då de inte lär användas på ett tag framöver och plockat fram de byxor jag har i lite mer att-växa-i-material. Det pratades om att vi skulle åka ut och äta ikväll. Vilket låter alldeles förträffligt tycker jag! Kanske för att fira att båten är upptagen. Kanon för jag har inte tänkt så långt som till middag än… och affären stänger om en halvtimme. Borde få tag i C med andra ord.

Så en förhoppning om ute-ätning och en produktiv dag i denna grå, lite duggiga höstdag.

Hoppas ni får en fin lördagkväll!

 

2 reaktioner till “En gråduggig höstdag men med mycket gjort.

  1. Bra tänkt att köpa en fräs för att slippa hand halma. Men ett tips tänk på att den även ska fungera då de är -20 och balen kanske inte är krut torr så kan de bli så att balen bara står och studsar. Vi köpte oss en jeantil fräs efter tips och erfarenhet av andra, för att komma undan de problemet.

    Gilla

    1. Jaha! Vad är det för skillnad på en jeantil då? Vår budget är i princip obefintlig just nu så vi kan inte välja och vraka så mycket… Den här hade en bekant till salu för ett bra pris så vi får prova helt enkelt. Bättre än att handskotta åtminstone! Men tack så mycket för tipset! Vi får se hur det går i vinter sedan får vi väl se hur vi gör 😉 Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.