GODKÄNT!

Åh.

Alltså jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Vilken dag i går alltså! OCH hittills idag.

Vi började tidigt i går morse med att köra balar till djuren ute i mörkret, jag och Lilla P. Sedan in för en snabbdusch och så iväg. Lilla P lämnades av hos Moster Fanny och jag fortsatte vidare till barnmorskan. Et besök som var himla bra, fina värden på mig och den aktiva bebben i magen så vi gick glada därifrån.

Direkt till banken. C anslöt också  och vi hade ett litet bankmöte, som också gick fint. Handlade lite snabbt och så tillbaka för att hämta den Lilla och Mostern och så mot Åsäng.

Där hoppade Lilla P i vagnen på en gång för sovnging och vi systrar gick och sågade oss en gran. Elektrikern kom i samma veva och hjälpte till att koppla ihop värmekablarna i vattenledningarna i lagårn.

Vi satte igång lite julgodisbak jag och syrran, lättgjort och himmelskt gott! Hemgjorda mörka noblesse och wienernougat.

IMG_4740 IMG_4744

Vi snodde ihop ett matbröd också när vi ändå var i farten.

IMG_4751

Fina förklädet på, trots att det inte riktigt stämmer nu så bär jag det med stolthet. Jag och magen ❤

IMG_4760

Lilla P åkte sedan hem igen med Mostern och mormorn och jag och pappan gick ut tillsammans. Sista rycket. Sista kvällen före besiktningen. Mycket som skulle hinnas med. Så vi hjälptes åt med att svetsa en grind och de sista fästena, började städa upp lite och grejade på. Och där på kvällskvisten skulle Sonja och Hans (C´s föräldrar) hämtas vid bussen. Så jag drog iväg, hämade upp den sovande ungen på vägen och tog hem dom.

Farmor Sonja bytte av av mig och hjälpte C nere i lagrån och jag gick in. Klockan började bli sen kväll men in for granen och halv elva var den klädd. En doft av jul, gran.

Den minsta gran vi haft men fin är den.

IMG_4763 IMG_4764 IMG_4766

Drog fram julklappar och började slå in paket också där på vardagsrumsgolvet. Pappan kom in och vi gick till slut och la oss. Där kring midnatt.

Och imorse en tidig morgon för pappan. Kl. 09.00 skulle länsstyrelsen komma. En förprövning måste skickas in innan man bygger som ska godkännas, sedan när bygget är klart måste de komma ut och kontrollera att allt stämmer innan man tar in djuren. Och det är detta som man haft lite magont inför. Man vet ju aldrig vad de kan tänkas hitta. Då bygget blivit försenat både en och två gånger med leveranser och jockel så rinner tiden ut. Så detta har känts som domedagen. De måste godkännas för vi vill ju få in djuren innan jul!!

Lilla P och jag gick ner efter frukost och hjälte till med lite småpyssel, sedan kom hon. Gick runt och kollade; ”Ja men det här ser ju bra ut”

Lättnaden går inte att beskriva! Vi kan ta in djuren! Jag är så otroligt imponerad över C, min man. Vilken jobb han har gjort alltså! Alla timmar där nere, mestadels ensam. En ny lagård har tagit form och den är nu redo för djuren och den nya produkionen. Vilken grej, vilken julklapp!

Så nu ska jag lägga Lilla P vagnen sedan är det dags att försöka få in lite djur. Två dagar innan julafton, nu hoppas vi att de vill gå in!

Julstress, byggstress och djurstress igår men idag en dag av lättnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.